Gomera- Kanariansaarten piilotettu helmi
La Gomera, Kanariansaarten piilotettu helmi, on pieni, noin 40 km2:n kokoinen saari. Saari on rannoiltaan karu. Se on rauhallinen eikä massaturismi ole pilannut saarta.
Saarelle pääsee Armaksen ja Olsenin yhteysaluksella useita kertoja päivässä. Reitti kulkee Los Christianoksesta San Sebastianin satamaan, josta oli vielä noin tunnin ajomatka hotellillemme Playa de Santiagon kylään.
Vietimme viikon hotelli Jardin Tecinassa. Hotelli on laivaoperaattori Fred.Olsenin omistama täyden palvelun talo, joka tarjoaa sopivasti lomaluksusta. Noin 400 hotellihuonetta on sovitettu maastoon matalina valkoisina taloina, joita kiertävät kapeat kulkutiet ja puistomainen kasvillisuus ympäröi rakennuksia.
Kuva:Marjaana
Hotellin omissa liikunta-aktiviteeteissa olisivat päivät kuluneet helposti. Lisäksi oli smoothiekursseja, viinitaistingeja, pelejä ja iltaohjelmia.
Meidän reissumme oli kuitenkin joogamatka, jossa aamuin illoin harjoittelimme yhteensä noin 3 tuntia hotellin katolla. Aamuiset auringonnousut ja taustalla välkkyvä syvänsininen meri olivat uskomattoman upea tausta joogalle. Kurssin vetäjä eli Jooga Aioran Marjaana teki minuun lähtemättömän vaikutuksen.Ohjaus asanoissa oli yksilöllistä ja kellontarkkaa sekä kielikuvat olivat upeat vaahtokarkkeina sulavista pakaralihaksista ja kropasta, joka muuttui kosteaksi wettex-liinaksi harjoittelun edetessä. Joogassa oli mukana sopivasti siihen kuuluvaa filosofiaa eikä se ollut sellaista suorittavaa jumppaa, jota joskus joogaksi kutsutaan. Oma sammahtanut joogaharrastukseni sai kurssista uutta puhtia🧘♂️😀
Vaellus El Cercadossa
Vaelluspolkumme kiemurteli kanjonien halki ja tarjosi hienot näkymät saaren keskiosiin.Matkan varrella oli vehreitä metsiä, kivisiä polkuja ja kylämaisemaa.
Hermoston tasapainottaja Johanniskraut löytyi polun varrelta Las Hayasissa.
Kuvassa luonnon oma versio Munchin teoksesta "Huuto".
Gomeran paikallinen herkku on palmusiirappi, jota kerättiin puihin tehdyistä reijistä yön aikana.Pääsin maistamaan tätä hotellin aamupalalla ja se olikin erinomaista tummaa ja makeaa siirappia jugurtin kanssa.Samaisessa aamupalapöydässä oli myös hunajakenno, josta sai kaapia itse oman annoksensa.Saaren ravintoloissa ruoka oli yksinkertaista,mutta hyvää. Atlantin kalaa ja äyriäisi, vihanneksia ja tietenkin papas arrugadas ja mojo-kastiketta. Ruoka oli edullista:pääruoka alle 20 euroa ja hyvä viini 15-25 euroa/pullo,olut 2-3 euroa.
Kanarian juomaherkku Barraquito.Kävimme vuorilla kuvassa olevassa baarissa, jossa saimme kuulla näytteen paikallisesta vihellyskielestä, joka on saaren kouluissa pakollinen oppiaine.Rotkojen ja hankalien yhteyksien takia asukkaat olivat aikoinaan keksineet tämän kommunikointitavan.Vihellyksestä erottui selvästi espanjankielisiä sanoja.
Päivän päätteeksi maistuivat pienet katkaravut oluen kera paikallisessa ravintolassa Valle Gran Reyn rannalla.
Kommentit
Lähetä kommentti